Han descobert una nova versió del malware bancari mòbil BankBot, freqüent en aplicacions de Google Play Store. En aquesta ocasió, el troià s’amagava en serveis descarregables com llanternes, jocs de cartes i APPS de neteja, des d’on robava dades bancàries de la víctima.

La feina d’aquestes aplicacions consistia a espiar l’activitat de l’usuari, aconseguir les dades d’accés als seus comptes bancaris i robar els seus diners. Tot i que Google va eliminar de Play Store els programes que contenien versions antigues de BankBot en qüestió de dies.

Com actuar davant d’un troià bancari?

S’ha difós una sèrie de consells per fer front als troians bancaris mòbils.

Les recomanacions són comprovar que l’aplicació bancària que s’està utilitzant està verificada, per la qual cosa s’ha d’assegurar amb el servei d’atenció al client de l’entitat bancària quan l’aparença de la interfície sigui sospitosa.

A més, també es recomana utilitzar sempre la verificació en dos passos si el banc l’ofereix com una opció, utilitzar només portals de APPS de confiança com Google Play Store o l’App Store d’Apple, i comprovar les valoracions i comparacions d’altres usuaris abans de descarregar una nova aplicació. A més, és recomanable prestar atenció als permisos que sol·licita cada programa, no concedir drets d’administrador a una APP i comptar amb una solució antivirus.