Últimament la ciberseguretat ha passat a un primer plà, tant per a empreses com per a usuaris, ha començat a ser una preocupació i també en els dispositius mòbils, per airó Google està treballant en un sistema que permeti als usuaris d’Android escapar dels llocs web i aplicacions malicioses.

D’aquesta manera, l’última versió del seu sistema operatiu mòbil, Android 7.1 Nougat, oculta una “manera pànic”, encara inactiu, que permetrà als usuaris escapar d’aquests focus de malware.

El funcionament és tan senzill com efectiu i es basa en la reacció dels usuaris quan arriben a una pàgina no desitjada. En prémer un banner o un vídeo, de cop i volta s’obre una finestra emergent, clarament maliciosa, que impedeix tornar enrere per molt que es premi el botó corresponent del mòbil.

La nova funció que Google planeja posar en marxa a Nougat registra el nombre de vegades que l’usuari prem el botó “enrere” del seu mòbil i en base a això dedueix si es troba bloquejat en una pàgina maliciosa. Si l’usuari prem el botó quatre vegades en menys de tres segons, el ‘mode pànic’ s’activa i el porta de tornada a la pantalla principal.