Manteniments de programari.

Com a mínim s’hauria de tenir el Windows actualitzat i després els drivers i firmwares dels dispositius o components.

Aconsellem passar-li a l’ordinador un netejador de dades brossa cada 3 mesos, per dades temporals, registre de dades del sistema i veure si tenim extensions no permeses en els nostres navegadors. Finalment, de tant en tant hauríeu de passar un antispyware per revisar si teniu programari infiltrat en el nostre ordinador.

En resum:

      • Sempre un antivirus
      • Sempre Windows actualitzat
      • Drivers i Firmwares actualitzats
      • Cada 3 mesos un netejador
      • Cada 3 mesos un antispyware.

Cal recordar la importància de tenir una còpia de seguretat en un disc extern o en el núvol.

(Podeu consultar a nosaltres el servei de BACKUP al núvol)

Recomanem als nostres clients que un cop l’any, sobretot abans de l’estiu, ens portin la torre o el portàtil per fer-li una neteja física.

 

Cal tenir precaució amb alguns components de l’equip informàtic.

Hem de fer una anàlisi d’alguns components de l’ordinador per saber en quin estat es troba i no portar-nos ensurts innecessaris.

Una cosa molt important, el disc dur. Segons la nostra experiència, un disc dur normal HDD comença a donar errors de lectura i d’escriptura a partir dels 5 anys.

 

Per donar una nova vida al nostre ordinador podriem fer el següent:

    • Ampliació de memória RAM
    • Utilitzar un disc dur digital (SSD) per al sistema operatiu.
    • Millorar el nostres dissipador de la CPU.

 

Hem de tindre cura! 

Sempre és millor deixar lliure els orificis de sortida i entrada d’aire per no ofegar l’ordinador. Especialment quan parlem de portàtils.   Això de tenir el portàtil a la falda, a sobre d’un coixí o una manta mai és sinònim d’alguna cosa bona.

La situació perfecta és tenir-lo damunt d’una superfície rígida, ja que la gran majoria de portàtils ventilen per la part inferior i els seus quatre punts de suport que hi ha sota que ajuden a elevar mig centímetre el portàtil i fer que respiri més i millor. Si no ho posem en una superfície rígida podem ofegar l’ordinador, fer que pateixi un sobreescalfament i que derivi en una fallada de gràfica.  

En el cas dels ordinadors portàtils, hi ha un altre error molt freqüent. La gent sol tancar la tapa del portàtil i guardar-lo directament en una funda o bossa. Aquest gest tan simple pot ser un suïcidi per al nostre ordinador !!   En tancar la tapa, el Windows o Mac procedeix a suspendre l’equip i deixar de funcionar. Però … i si per algun motiu no succeís aquesta suspensió?

En cas que guardem l’equip encès i que per algun motiu no se suspengui, automàticament el portàtil comença a escalfar-se. Els ventiladors s’acceleren, escampant l’aire calent dins de la funda, la qual cosa provoca encara més escalfament, i així successivament fins al punt que es el propi ordinador s’apaga per seguretat.

Algunes vegades pot arriba a danyar-se algun component com, especialment, la gràfica. Un cop feta malbé ja no hi ha marxa enrere.