El passat 10 d’abril la Generalitat va fer públiques les bases de les noves subvencions a la transformació digital dels comerços, per a les quals es va obrir convocatòria del 24 d’abril al 23 de maig de 2019 i amb què es vol impulsar actuacions per donar resposta als grans reptes del comerç i generar models de negoci competitius.

Període de sol·licitud: 24-4-2019 – 23-5-2019

Àmbit 1
Per a actuacions que suposin una presència activa a Internet, la millora de la capacitació digital dels encarregats de l’estratègia i la innovació en el punt de venda, com ara:

– Creació de la pàgina web corporativa amb l’objectiu de donar a conèixer l’empresa i els seus productes o serveis a la xarxa.
– Xarxes socials: alta i gestió dels perfils corporatius a les principals xarxes socials

–  Comerç electrònic: crear la botiga online a partir d’un establiment físic.

–  Màrqueting digital: promocionar i comunicar a nivell online amb l’objectiu d’incrementar vendes, fidelitzar clients, crear marca…, amb accions de posicionament SEO i SEM, anuncis patrocinats, enllaços, etc.

– Digitalització de l’establiment a peu de carrer: dotar l’establiment físic de tecnologies digitals per aconseguir un avantatge competitiu.

Àmbit 2
Per a projectes d’omnicanalitat globals capaços de donar un coneixement del client de 360º i la integració i automatització de la gestió del negoci:

– Inversions en ERP i CRM per integrar la informació i el coneixement dels clients i permetre la resposta en temps real

– Introducció de la tecnologia que permeti la predicció i aprofitament de les dades que facilitin la personalització

– Eines d’automatització de processos per a la gestió diària de les empreses de comerç

Qui se’n pot beneficiar?

Les micro, petites i mitjanes empreses i autònoms del sector del comerç, serveis*, moda i parades de mercat municipal que tinguin com a mínim un establiment operatiu a Catalunya.

*A efectes de la convocatòria, s’entenen com a empreses de serveis: tallers mecànics, serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, agències de viatges detallistes, tintoreria i bugaderies, perruqueria i salons d’estètica i bellesa, bars i restaurants, serveis de menjar preparat i càtering.

Quantia de la subvenció

Per a projectes de l’àmbit 1: Fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 2.000 euros

Per a projectes de l’àmbit 2: Fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 10.000 euros

Consulta les bases de la convocatòria:
http://ccam.gencat.cat/ca/detalls/noticia/20190424_subvencions_ccam_2019

Informació extreta del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya