Aquests són alguns dels virus informàtics que més han invadit el món virtual actualment:

  1. Wanna Cry  → És un tipus de programa informàtic malintencionat que restringeix l’accés a determinades parts o arxius del sistema infectat, i demana un rescat a canvi de llevar aquesta restricció.
  2. Elex → Representa qualsevol programari que mostra o descarrega publicitat després d’instal·lar o mentre s’executa un programa.
  3. Dridex → És el programari o arxiu nociu per a l’ordinador que està dissenyat per a inserir virus, cucs, troians, programari espia o fins i tot bots, intentant aconseguir algun objectiu, com ara recollir informació sobre l’usuari o sobre l’ordinador en si.
  4. Xagent → És un programa maliciós dissenyat per recollir i transmetre fitxers piratejats d’iPhones a servidors operats per pirates informàtics.
  5. StoneDrill → És un programa malicós que arrasa amb tot el que troba al seu pas: si el teu ordinador s’infecta, oblida’t de totes les dades que tinguis guardats.
  6. Submelius → Aquest virus utilitza la botiga d’extensions del navegador més utilitzat per intentar injectar codi en les webs que visitem, descarregar virus o omplir-nos de publicitat.
  7. Nemucod → Aquest virus es obre la porta a un altre més gran: un ransomware que encripta les nostres dades.
  8. OSX/Dok → Aquest virus només té ús en dispositius Apple capaç de llegir tot el que fem a internet i descarregar altres virus.
  9. BankBot → Aquest és un virus que s’utilitza per accedir als comptes bancaris de l’usuari.
  10. TeamSpy → TeamViewer és un programa molt utilitzat per a permetre que una altra persona utilitzi de forma remota nostre ordinador, sempre amb el nostre permís. Però el virus TeamSpy s’encarrega d’infectar el nostre ordinador amb una versió del programa que els permet entrar a l’equip sense que ens adonem.